Waar op letten bij scooterverzekering

Als je een scooter hebt gekocht, dan moet je deze verzekeren om ermee te kunnen rijden. Je kan de scooterverzekering afsluiten bij je huidige verzekeraar. Maar is dat wel slim? Vaak is dit niet de meest voordelige keuze! Neem even de tijd om brommerverzekeringen te vergelijken en kies de beste verzekering tegen de laagste premie. Niet veel werk, en scheelt een hoop geld per jaar. Lees de volgende punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een brommerverzekering.

  • Dekking – Je bent in elk geval verplicht om een wettelijk aansprakelijkheid bromfietsverzekering ofwel een WA scooterverzekering af te sluiten. Voor een oudere scooter is deze wettelijk verplichte WA-dekking doorgaans prima. Je bent dan enkel gedekt voor schade bij derden, eventuele eigen schade is niet gedekt. Voor een nieuwe(re) scooter is te overwegen om een All risk-dekking te kiezen. Je bent dan tegen vrijwel alle voorkomende zaken gedekt; van eigen schade, schade bij derden, diefstal en meer zaken.

  • AccessoiresVerzeker niet teveel mee. De premie wordt flink hoger als je accessoires mee verzekert, en is dat wel nodig? Accessoires nemen snel in waarde af, dus verzekeren heeft niet veel zin.

  • Betaling – Check de korting als je per jaar in plaats van per kwartaal of maand betaalt. Je krijgt zomaar 3 tot 5 procent korting, en dat geeft echt een prima besparing. Op je spaarrekening krijg je deze rente echt niet. Lees meer tips om te besparen op je scooterverzekering.

  • Tenaamstelling – Rommel niet met de tenaamstelling, door de scooter bijvoorbeeld op naam van je ouders te zetten. Het is op zich begrijpelijk dat sommige consumenten dit proberen; de premie is hoger voor jongere dan voor oudere bestuurders. Maar het is niet toegestaan om niet de regelmatige bestuurder op te geven. Extra voordeel; je begint al met het opbouwen van schadevrije jaren en dit kan ook een besparing geven op een latere autoverzekering.

  • Voorwaarden – Check de gebruiksvoorwaarden; de brommer mag niet zijn opgevoerd, tijdens het rijden moet je een helm op en plaats goede sloten volgens de eisen.

Ga nu eenvoudig en snel scooterverzekeringen vergelijken. Kijk welke premie voor jou van toepassing is, en sluit online direct een scooterverzekering af. De premie van een scooterverzekering is gemiddeld in de orde van zo’n 25 tot 50 euro per maand.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version