Tips bij het vergelijken van scooterverzekeringen

Hoewel de premie van scooterverzekeringen in verhouding met autoverzekeringen relatief laag liggen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op de kosten van jouw scooterverzekeringen. Het vergelijken van scooterverzekeringen is relatief eenvoudig. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites op het internet te vinden die jou een goed overzicht geven van de verschillende mogelijkheden. Het vergelijken van scooterverzekeringen kan ook eenvoudig en snel op onze website. In dit artikel behandelen we wat tips voor het vergelijken van scooterverzekeringen. Deze tips helpen jou om uiteindelijk tot de laagst mogelijke premie te komen!

1. Onderzoek of het verzekeren op naam van ouders voordeliger is

Voor veel jongeren, die nog geen schadevrije jaren hebben, is het afsluiten van een scooterverzekering relatief duur. Door te onderzoeken of de scooter op naam van ouders kan worden verzekerd, kan er aanzienlijk worden bespaard op deze kosten. Ouders hebben meestal al een aantal schadevrije jaren opgebouwd en vallen tevens niet meer in de risicodoelgroep. Het is niet bij elke verzekeraar toegestaan om de verzekering op naam van de ouders te zetten terwijl je er zelf op rijdt. Onderzoek daarom eerst of het toegestaan is bij de verzekeraar waar jij de scooterverzekering wilt afsluiten.

2. Wil je ook accessoires meeverzekeren?

Bij een scooterverzekering is het bij de meeste verzekeraars ook mogelijk om accessoires mee te verzekeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de helm, een windscherm of een slot. Voor enkele euro’s extra per maand zijn deze accessoires ook meeverzekerd. Kies voor het vergelijken of je het verzekeren van accessoires wel of niet meeneemt in de vergelijking.

3. Bereken de premie voor de aanschaf van de scooter

Veel jongeren kopen eerst een scooter en kijken daarna pas wat de premie voor de scooterverzekering zal zijn. Het is aan te raden om voor de aanschaf van een scooter alvast een proefberekening te maken voor de scooterverzekeringspremie. Op deze manier kun je de aanschaf van een scooter eventueel aanpassen op de hoogte van de te betalen premie.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version