Scooterverzekeringen duur

Consumenten dienen goed op te letten bij scooterverzekeringen. Deze kunnen soms exorbitant duur zijn, waarschuwt consumentenprogramma Kassa van de VARA. Uit onderzoek blijkt dat premies soms een factor 3 (!) kunnen schelen tussen verzekeraars. Dit geldt niet voor iedereen. De premie is sterk afhankelijk hoe oud u bent, en waar u woont.

Stedelijke jongeren betalen hoogste premie

Het blijkt dat vooral jongeren in de Randstad de klos zijn. Jongeren betalen zo’n 40% meer premie dan volwassenen. En in de stad is de premie ook zo’n 50% hoger dan in de periferie, zoals Groningen of Friesland. Reden is dat jongeren een hoger risicoprofiel kennen ten aanzien van ongelukken, en het diefstalrisico is in de grote steden simpelweg hoger. Maar dit geeft wel bijzondere uitkomsten. Zo blijkt bij sommige verzekeraars de premies maar liefst 1,5 keer de nieuwwaarde van de scooter te zijn. Dat is wel erg zonde, dan kan je beter gaan overwegen om te gaan sparen.

Gezien de hoogte van de premie en de grote verschillen tussen verzekeraars, is het zeer verstandig om scooterverzekeringen te vergelijken. Let daarbij wel goed op de voorwaarden, met name hoeveel de uitkering is als de scooter gestolen wordt. Veelal wordt niet de nieuwwaarde uitgekeerd, maar de dagwaarde. En dat kan soms flink tegenvallen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.