Scooterverzekering van ANWB

Een bekende aanbieder van scooterverzekeringen is ANWB. ANWB is in de loop der jaren bekend geworden als aanbieder van pechhulp, maar tegenwoordig is het bedrijf ook actief als verzekeraar. ANWB biedt in totaal drie verschillende soorten scooterverzekeringen aan, namelijk een WA scooterverzekering, WA + diefstal scooterverzekering en een WA + diefstal + aanrijding scooterverzekering. Elk van deze verschillende scooterverzekeringen zullen in dit artikel kort worden toegelicht.

WA scooterverzekering van ANWB

Met de WA scooterverzekering van ANWB is alleen de schade die jij toebrengt aan anderen verzekerd. Eventuele eigen schade valt dus niet onder deze verzekering. In de meeste gevallen in het wenselijk om toch wat uitgebreider verzekerd te zijn. Daarom heeft ANWB ook nog twee andere verzekeringsvormen.

WA + diefstal scooterverzekering van ANWB

De WA + diefstal scooterverzekering van ANWB is een uitbreiding van de standaard (verplichte) WA scooterverzekering. Met deze aanvullende verzekering is diefstal, joyriding en brand/storm/hagelschade volledig verzekerd. Daarnaast biedt ANWB ook een aanschafwaarde garantie van 1 jaar. Mocht je toch wat uitgebreider verzekerd willen zijn, dan sluit de derde verzekeringsvorm wellicht beter aan.

WA + diefstal + aanrijding scooterverzekering van ANWB

De derde verzekeringsvorm die bij ANWB kan worden afgesloten is de WA + diefstal + aanrijding scooterverzekering. Bij deze verzekeringsvorm is naast de schade aan anderen, diefstal, joyriding, brand/storm/hagelschade ook de schade aan jouw eigen scooter bij een ongeluk verzekerd. Ook bij deze verzekeringsvorm biedt ANWB een aanschafwaarde garantie van 1 jaar.

Hoe kan ik een scooterverzekering afsluiten bij ANWB?

De scooterverzekering kan gemakkelijk online bij ANWB worden afgesloten. Het afsluiten van de verzekering duurt gemiddeld 5 minuten. Na het afsluiten heb je altijd 14 dagen bedenktijd. ANWB biedt tevens een gratis overstapservice aan. Als je wilt overstappen naar ANWB als verzekeraar, zorgen zij ervoor dat de oude verzekering wordt opgezegd. Op deze manier weet je zeker dat alles direct goed is geregeld.

Lees meer over de ANWB scooterverzekering. Doe online een premieberekening van de ANWB scooterverzekering.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *