De aanschaf van jouw eerste scooter is natuurlijk erg leuk. Na het overschrijven van de scooter is het tijd om een aantal financiële zaken te regelen, waaronder het afsluiten van een verplichte scooterverzekering. Het is daarbij belangrijk om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken, anders kan de maandelijkse premie van een ogenschijnlijk goedkope scooterverzekering al snel in de papieren lopen. Er zijn verschillende manieren om de premie van jouw scooterverzekering zo laag mogelijk te houden, op deze manier kun je als student de maandelijkse lasten flink verlagen.
De goedkoopste scooterverzekering voor studenten
Bij het vergelijken van scooterverzekeringen zul je al snel zien dat er doorgaans gekozen kan worden uit twee verschillende verzekeringsvormen, te weten een WA scooterverzekering en een all risk scooterverzekering. Bij de WA scooterverzekering zijn alleen de kosten voor de schade van de tegenpartij bij een aanrijding gedekt. De all risk verzekering zorgt ervoor dat ook de schade aan jouw scooter wordt vergoed op het moment dat jij schuldig bent aan het veroorzaken van de aanrijding.
Om de maandelijkse premie zo laag mogelijk te houden, kiezen de meeste studenten voor de (verplichte) WA scooterverzekering. Zeker als het een wat oudere scooter betreft loont het vaak niet om de duurdere all risk verzekering af te sluiten. Bij de aanschaf van een nieuwe scooter is het mogelijk wel interessant om een all risk scooterverzekering af te sluiten.
Scooterverzekering op naam van ouders
Steeds meer studenten kiezen er, in overleg met hun ouders, voor om de scooterverzekering op naam van hun ouders te zetten. De hoogte van de maandelijkse premie wordt voornamelijk gebaseerd op het aantal schadevrije jaren in combinatie met de leeftijd van de verzekerde. Ouders hebben meestal al een hoog aantal schadevrije jaren opgebouwd en kunnen daardoor de scooter voor een lager bedrag verzekeren. Mocht je de scooterverzekering op naam van ouders willen afsluiten, dan is het wel aan te raden om in de voorwaarden van de scooterverzekeraar na te lezen of dit is toegestaan. Niet alle scooterverzekeraars staan dit namelijk toe.