Scooter verzekeren

Zodra je een scooter hebt gekocht en op je naam hebt staan, moet je de scooter verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Zelfs als er niet op de scooter wordt gereden en deze alleen maar stil in de garage staat, moet deze verzekerd worden.

Verzekeren scooter via internet

Online is het heel makkelijk om een scooterverzekering af te sluiten. Het kost heel weinig tijd en je hebt heel snel een bevestiging per email binnen. Er zijn verschillende manieren waarop je je scooter kunt verzekering. Het is mogelijk om je scooter alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, maar je kunt je scooterverzekering ook uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen. Het is bijvoorbeeld ook heel fijn om je scooter te verzekeringen tegen diefstal of bijvoorbeeld voor schade die je zelf maakt.

Welke gegevens heb je nodig?

Bij het afsluiten van een scooterverzekering is vooral van belang om welke soort scooter het gaat en hoeveel km de scooter per uur rijdt. De leeftijd van de bestuurder is van belang, de regio waar men woonachtig is en de gewenste dekking. Ook het aantal ingebrachte schadevrije jaren en de nieuwwaarde en aanschafwaarde zijn van belang om een scooterverzekering af te kunnen sluiten.

Rijbewijs nodig bij scooterverzekering?

Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om een scooterverzekering af te sluiten zonder dat je over een rijbewijs beschikt. Zonder rijbewijs mag je namelijk niet op je scooter rijden, maar je mag hem wel uitlenen aan iemand die wel een rijbewijs heeft.

Wil je weten welke scooterverzekeringen er zijn? Bekijk ons overzicht van scooterverzekeringen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *