Mijn scooter is gestolen! Wat nu?

Een gestolen scooter (of snorfiets, bromfiets) moet zo snel mogelijk aangifte van worden gedaan. De kans is misschien klein dat je jouw eigendom terug krijgt, maar aangifte is noodzakelijk omdat het voertuig op jouw naam staat. Jij bent verantwoordelijk voor eventuele schades die aangericht worden met jouw motorrijtuig.

Je scooter goed op slot zetten is vaak niet genoeg. Ondanks alle sloten is iedere scooter te stelen. Gelukkig kun jij je hiertegen verzekeren, maar er dreigen meer gevaren. Indien er een ernstig ongeval mee wordt veroorzaakt, zul jij aangesproken worden voor de veroorzaakte schade. Indien de schade wordt veroorzaakt nadat jij aangifte hebt gedaan, ligt er geen bewijslast meer bij jou om aan te tonen dat jij de veroorzaker niet was.

Wat moet je doen na diefstal van je scooter?

Op het moment dat je de diefstal ontdekt, moet je gelijk actie ondernemen. Neem contact op met het regionale politiebureau om een afspraak in te plannen voor het doen van aangifte. Tegenwoordig is het ook mogelijk om online aangifte te doen. Zorg dat je de eigendomspapieren en het verzekeringsdocument bij de hand hebt. Neem ook contact op met het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Zij zijn te bereiken onder telefoonnummer: 071-3641777.

Hoe kun je diefstal van je scooter voorkomen of verkleinen?

Zorg in ieder geval voor goede en degelijke sloten. Hiermee verklein je de kans dat ze juist jouw scooter uitkiezen om te stelen. Door de scooter te laten registreren kun je de kans om de motorrijtuig terug te vinden vergroten. Het is mogelijk om een chip in te laten bouwen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat sommige verzekeraars deze extra beveiliging belonen met een korting op de premie.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version