Kosten van een scooter

Wat zijn eigenlijk de kosten van het hebben van een scooter? Het Nibud heeft uitgerekend hoeveel een scooter kost per jaar.

Aanschafkosten

Allereerst is er het halen van een scooterrijbewijs. Kosten zo’n euro 300. Ten tweede is er uiteraard het kopen van een scooter met de nodige accessoires zoals een helm en een slot. Al met al ben je zo euro 1.500 kwijt.

Jaarlijkse kosten

Vervolgens heb je de jaarlijkse kosten, die bestaan uit de scooterverzekering en de brandstofkosten. Een scooterverzekering kost gemiddeld zo’n euro 200 tot euro 300 per jaar. De benzine kost euro 800 tot euro 1.600 per jaar, afhankelijk van hoeveel je met de scooter rijdt. Tezamen zijn de kosten gemiddeld euro 1.300 per jaar.

De aanschafkosten kan je verdelen over kosten per jaar, door deze in bijvoorbeeld tien jaar af te schrijven (gezien de levensduur van een scooter). Dan bedragen deze kosten euro 1.800 gedeeld door 10 jaar is euro 180 per jaar.

Scooter kost gemiddeld euro 125 per maand

De jaarlijkse kosten van euro 1.300 per jaar, vermeerderd met de afschrijving van de aanschafkosten van euro 180 per jaar, betekenen een uitgave van in totaal euro 1.500 per jaar. Ofwel euro 125 per maand. Niet alle berijders van scooters beseffen dat een scooter zoveel kost per maand. Besef daarom, voordat je een scooter koopt, wat de terugkerende kosten zijn, en of je bereid bent om deze maand in, maand uit, te betalen.

Wil je de kosten wat drukken? Kijk naar onze tips voor het besparen op een scooterverzekering. Meer weten? Kijk direct bij een van de volgende veel gekozen brommerverzekeringen.
1. HEMA Scooterverzekering
2. ANWB Scooterverzekering
3. Centraal Beheer Scooterverzekering

Meer weten over het kopen en verzekeren van een scooter? Lees verder;

Relevant: scooter vaste lasten

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version