Het afsluiten van een oldtimer scooterverzekering

Op het moment dat u in het bezit bent van een oldtimer bromfiets of snorfiets, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van een oldtimer scooterverzekering. Deze scooterverzekering is vaak een heel stuk goedkoper dan een normale scooterverzekering. Om in aanmerking te komen voor een oldtimer bromfietsverzekering, zijn er wel een aantal voorwaarden. Op het moment dat u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u gemakkelijk en snel online een oldtimer verzekering afsluiten.

Welke voorwaarden zijn er voor een oldtimer scooterverzekering?

Om een oldtimer scooterverzekering af te kunnen sluiten, zijn er een aantal voorwaarden. Allereerst moet de bromfiets of snorfiets natuurlijk een oldtimer zijn. Een bromfiets of snorfiets is een oldtimer op het moment dat deze minimaal 25 jaar oud is. Daarnaast mag de bromfiets niet als primair eerste voertuig worden ingezet en niet als uitgangspunt hebben om dagelijks gebruikt te worden. Daarnaast mag de oldtimer bromfiets of snorfiets niet voor zakelijke doeleinden worden ingezet.

Mijn bromfiets of snorfiets is nog geen 25 jaar oud

Op het moment dat uw bromfiets of snorfiets nog niet minimaal 25 jaar oud is, dan komt u niet in aanmerking voor een oldtimer scooterverzekering. In dat geval kunt u gewoon een normale scooterverzekering afsluiten. Uiteraard is het verstandig om deze verzekering vooraf goed te vergelijken, hierdoor kunt u namelijk veel geld besparen op uw premie. Als uw bromfiets of snorfiets op een gegeven moment 25 jaar oud is, dan kunt u de verzekering alsnog omzetten naar een oldtimerverzekering.

Gebruikt u uw oldtimer niet meer? Vergeet niet te schorsen!

Veel mensen zijn in het bezit van een oldtimer bromfiets of snorfiets terwijl ze die eigenlijk niet gebruiken. Het is in zo’n geval aan te raden de bromfiets of snorfiets te schorsen. Door het voertuig te schorsen, vervalt de verzekeringsplicht. Als u vergeet uw oldtimer te schorsen en u zorgt niet voor een verzekering, dan kunt u een flinke boete krijgen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version