Besparen op verzekering scooter

Hoe kan je besparen op je scooterverzekering? Dit is niet makkelijk. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden.

1. Stap over van verzekeraar. Kijk vergelijkingswebsites en sluit je verzekering over naar een goedkopere scooterverzekeraar. Je dient er wel op te letten dat je je huidige scooterverzekering kan opzeggen. Check daarom eerst de resterende looptijd en de opzegtermijn. Kan je dit niet makkelijk vinden of weet je het gewoon niet? De verzekeraar is verplicht om dit aan te geven. Bel ze en vraag het na.
2. Verlaag de dekking. Is je scooter inmiddels wat ouder, en heb je nog steeds dezelfde dekking lopen als toen je hem nieuw kocht? Bedenk of bij een oudere scooter de hoge dekking nog steeds zin heeft.
3. Betaal niet per maand maar per jaar. Een maandelijkse betaling is plezierig, want je kan je uitgaven spreiden. Maar vaak zijn er incasso-kosten gemoeid bij iedere betaling. Of geeft de verzekeraar korting als je in eenmaal betaald. Vraag daarom na wat het scheelt als je per jaar betaald. Dit kan zo een paar tientjes per jaar schelen!

Bekijk bij ons overzicht van scooterverzekeringen hoe goed jouw huidige verzekeraar scoort. Misschien is ook voor jou overstappen een goed idee.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *