Accessoires meeverzekeren bij een scooterverzekering

Een scooter is tegenwoordig steeds vaker uitgerust met accessoires. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een windscherm, bagagedrager of scooterkoffer. Daarnaast kun je hierbij ook denken aan een helm die je aan een kabelslot achterlaat bij de scooter. Natuurlijk kunnen deze accessoires ook een hoge waarde vertegenwoordigen, waardoor het voor dieven mogelijk interessant is om deze te stelen. Daarom is het mogelijk om bij het afsluiten van een scooterverzekering ook de accessoires goed mee te verzekeren.

Het is alleen bij een WA + Beperkt Casco of all risk scooterverzekering mogelijk om de scooteraccessoires mee te verzekeren. Bij het afsluiten van een standaard (goedkope) WA verzekering kan dit dus niet.

Hoe geef ik de accessoires aan bij het afsluiten van de verzekering?

Bij het afsluiten van een WA + Beperkt Casco of all risk scooterverzekering is het mogelijk om aan te geven of de scooter is uitgerust met accessoires. Het is daarbij van belang om een goede schatting te geven van de waarde van de accessoires. Het opgeven van een lage waarde zorgt natuurlijk voor een lage premie, maar bij diefstal zal er dan natuurlijk ook een lagere waarde dan de daadwerkelijke waarde van de accessoires worden uitbetaald. Natuurlijk kun je ook altijd na het afsluiten van de scooterverzekering accessoires toevoegen aan te verzekering.

Is het verzekeren van scooteraccessoires noodzakelijk?

Het komt zeer regelmatig voor dat scooteraccessoires worden gestolen door dieven. Daarnaast komt het (vooral in grotere steden) ook vaak voor dat scooteraccessoires worden vernield. Accessoires als een windscherm kunnen redelijk kostbaar zijn. Het is natuurlijk niet fijn dat je deze kosten bij diefstal of vernieling zelf moet dragen. Daarom is het over het algemeen aan te raden om de accessoires gewoon mee te verzekeren. Het zal slechts minimale invloed hebben op de hoogte van de maandelijkse premie. Het is in zo’n geval natuurlijk fijn om te weten dat alles rondom de scooter goed is verzekerd.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *